Sakal Ekimi Nedir ? Nasıl Yapılır ?

Photo of author
Yayınlayan kişi : admin

Sizler için hazırladığımız makaleyi okuduktan sonra puanlarsanız memnun kalırız. 

Erkeklerin en önemli aksesuarlarından birisi olarak sakallardır. Sakal ekimi sakalsız bireyler için en iyi çözümlerden birisidir. Bir takım nedenlerden dolayı bazı bireylerde sakallar seyrek olarak görülmekte ya da hiç sakal çıkışı görülmemektedir. Böyle durumlarda bireylere sakal ekimi tavsiye edilmektedir.

Sakal Ekimi Nedir?

Sakal ekim işlemleri, günümüzde erkekler tarafından tercih edilen estetik operasyonlarının başında gelmektedir. Saç bölgesinde yer alan sağlam ve sağlıklı saç köklerinin alınarak yapıldığı bu işlemde, saçlardan alınan kökler sakal ve bıyık bölgesine ekilmektedir. Erkekler genel olarak yüzlerinde yer alan yara bölgelerini kapatmak ya da kendilerine has bir imaj oluşturmak için sakal ekim işlemlerini yaptırmaktadır. Sakal ekiminde öncelik olarak kökler boyun bölgesinden alınmakta, eğer bu bölgede yeteri kadar saç kökü yoksa ense tercih edilmektedir.

Aynı saç ekiminde olduğu gibi sakal ekim işlemi sırasında da planlama tamamen kişiye özel olarak, alanında uzman hekimler tarafından yapılmaktadır. Planlama işlemleri uzman hekimler tarafından yapıldıktan sonra, alınan saç kökleri sakal bölgesine başarılı bir şekilde ekilmektedir. Sakal ekimi için ortalama olarak 7.000 saç kökü alınmakta ve tek tek ekilmektedir. Sakal ekimi için hastaların en az 22 yaşında olmaları beklenmektedir. Ancak daha düşük yaşlarda da hekim onayı ile bu işlemler yapılabilmektedir. Bunun için alanında uzman bir hekime muayene olmanız gerekmektedir.

Sakal Ekimi Nasıl Yapılır?

Sakal Ekimi Nasıl Yapılır?

Sakal ekimi öncesinde, hastaların konforlu bir süreç geçirmeleri için bölgesel anestezi uygulamaları yapılmaktadır. Saç kökü alınacak olan bölgeden anestezi işlemi sonrasında planlanan kıl kökü kadar kök özel yöntemler ile alınmaktadır. Alınan kökler özel solüsyonlarda bekletildikten ve hazırlandıktan sonra ekim için uygun hale gelmektedir. Ekim yapılacak olan alana, özel olarak üretilen kalemler ile kanallar açılmakta ve bu kanallara kıl kökleri başarılı bir şekilde eklenmektedir.

Sakal Ekiminde Kaç Kök Kullanılmaktadır?

Sakal Ekimi Greft

Kullanılacak kıl kökü tamamen hastanın güncel durumuna bağlı olarak hekim tarafından belirlenmektedir. Hekim tarafından alınacak görüşlere ek olarak hastanın talebi de sakal kökünü belirlemek için dikkate alınacak bir diğer kriter olarak bilinmektedir. Sık bir sakal görünümü isteyen hastalara ortalama olarak 3.500 ile 5.000 kök arasında ekim yapılabilmektedir.

Sakal Ekiminde Kanal Nasıl Açılır?

Sakal ekim işlemlerinde, kıl köklerinin ekilmesi için kanallar açılmaktadır. Açılan bu kanallar özel bir kalem ile açılmaktadır. Sakal ekimi için kıl kökleri 0,6 ya da 0,7 mm ölçeğindeki iğneler ile kanallar açılmaktadır. Böylece kıl kökleri, sakal için uygun olan 40 derecelik açılar ile ekilebilmektedir.

Sakal Ekimi İçin Kıl Kökleri Nereden Alınmaktadır?

Sakal Ekimi Donör Bölge

Sakal ekim işlemleri için tercih edilen kıl kökleri, köklerin kalın olduğu ense kısmından alınmaktadır. Ense kısmından önce ise genel olarak boyun bölgesine bakılır ancak tam sakal eksikliği olan bireylerin boynunda da sakal olmadığı için genelde köklerin tamamı enseden alınmaktadır.

Sakal Ekimi Ne Kadar Sürer?

Tam sakal yokluğu durumlarında, sakal ekim işlemi ortalama olarak sekiz saat sürmektedir. Bu süre ekilecek kıl köküne ve hastanın güncel durumuna göre değişkenlik gösterebilmektedir.

Sakal Ekimi İşleminden Sonra Ne Olur?

Sakal Ekiminden Sonra

Sakal ekimi işlemi sonrasında şok dökülme süreci ortalama 1 ay içerisinde başlamış olacaktır. Şok dökülme sürecinin başlaması, ekilen sakalların uzayacağını ve büyüyeceğini bizlere gösterecek olan bir etken olarak bilinmektedir. Yapılan sakal ekim işlemlerinde ortalama olarak 3 ay içerisinde sakal uzaması tamamlanacak ve ekilen köklerin çoğu yerine oturmuş olacaktır. Uzman hekimlerden alınan bilgilere göre ortalama olarak 9 aylık süre içerisinde dolgun bir sakal görünümü, ekim yaptıran bireyleri beklemektedir.

Sakal Ekimi Sonrası Yan Etkiler Nelerdir?

Her operasyon sonrasında olduğu gibi sakal ekim işlemleri sonrasında da bir takım yan etkilerin görülmesi mümkün olabilmektedir. Böyle durumların olmaması için başta hekimler olmak üzere hastaların alacağı önlemler, yan etkilerin görülmesinin önüne geçebilmektedir. Bu yan etkiler arasında;

  • İşlem bölgesinde şişme görülmesi,
  • İşlem bölgesi ve etrafında morarmaların olması,
  • İşlem bölgesinde hassasiyet olması,
  • İşlem bölgesinde kıl dönmesi görülmesi,
  • İşlem bölgesi ve etrafındaki kızarıklıkların görülmesi,

Gibi yan etkiler yer almaktadır.

Sakal Ekimi Fiyatları Nelerdir?

Sakal ekimi fiyatları birçok farklı etkene bağlı olarak değişkenlik göstermektedir. Sakal ekimi ücretlerini belirleyen kriterler arasında; işlemi yapan hekimin tecrübesi, klinik, işlemin yapıldığı hastane, işlem yapılırken tercih edilen yöntem, alınacak kıl kökü, ekilecek alanının güncel durumu gibi kriterler yer almaktadır. Tüm bu kriterlere göre sakal ekimi fiyatlarında değişkenlikler görülebilmektedir. Fiyat almak için alanında uzman bir hekime muayene olmanız gerekmektedir. Bir sonraki yazımızda sizler için özel fiyat listesi hazırlayacağız.

Bu Kategorideki diğer yazılarımıza aşağıdan kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

5/5 - (4 votes)

“Sakal Ekimi Nedir ? Nasıl Yapılır ?” üzerine 6 yorum

  1. Ben köseyim ve sakal ektirmek istiyorum. Yazılarınıza bakılırsa sorunsuz ve acısız bir işlem bu sakal ekimi.

    Yanıtla
  2. Serüm kullandım lakin çıkmadı sakal ektiricem makaleye bakılırsa acı ve sorun olucağı ön görülmüyor. önere bileceğiniz ekim merkezi varmı acaba

    Yanıtla
  3. Köse olan arkadaşlarım vardı, sakal ekiminin ne demek olduğu ve nasıl yapıldığını anlatmışsınız hemen onlara atayım 🙂

    Yanıtla
    • Sakal erkeğin makyajıdır derler Veli bey. Bende köseyim, sakal ekimi nedir nasıl yapılır diye araştıyorum.

      Yanıtla

Yorum yapın